Warmtebeeldtraining
Coaches die een warmtebeeldfoto kunnen maken, gaan in de wintermaanden 's ochtends vroeg (rond 06:00 uur) op pad. Zij maken foto's van woningen waarvoor een warmtescan is aangevraagd. Met de foto kunnen warmtelekken worden opgespoord. Aan de hand van de foto's kun je een energiecoachgesprek voeren met de inwoner.

Ik wil graag een warmtebeeldtraining volgen.

Supportteam
Coaches die bij het supportteam aan de slag gaan, kijken en helpen praktisch mee met inwoners. Hoe bevestig je een radiatorfolie? En waar let je op als je een deurdranger plaatst? Deze en andere vragen kun je verwachten. Jij bent de vrijwilliger die deze inwoners verder helpt door het voor te doen en ze uit te leggen hoe ze dit zelf verder kunnen doen.

Ik wil graag bij het supportteam.

CO2-meter
Coaches die zich opgeven voor de training CO2-meter ontvangen een CO2-meter thuis. Die kunnen ze meenemen tijdens coachgesprekken om inwoners bewust te maken van hun binnenklimaat. Wordt er een coachgesprek aangevraagd nadat iemand een meter heeft geleend bij de energiebieb? Dan wordt er eerst gekeken naar een beschikbare coach die aan deze training heeft deelgenomen.

Ik wil graag de CO2-meter training volgen.

Energiemaatje
Coaches die aan dit traject meedoen, gaan 9 maanden lang samen met een inwoner kijken waar er energie bespaard kan worden. Elke 3 maanden maak je een afspraak met de inwoner om te zien hoe het gaat. Belangrijk bij dit traject is het sociale gedeelte. Je zult meer maatje zijn dan energiecoach.

Ik wil graag de training van het Energiemaatje volgen.